A program

Projektterv


"Az emberek is tündérek, csak fiatal tündérek." (Szabó Magda)

Projekttervünkben egy olyan kezdeményezést mutatunk be, mely reményeink szerint hozzájárul az alsó-felső tagozat átmenetének megkönnyítéséhez. Tapasztalataink szerint hatalmas szakadék lehet a két tagozat között, melyet a gyerekek egy része negatívan él meg. Kikerülnek a tanítók óvó-védő "szárnyai" alól, a felső tagozatban több szaktanár egyéniségéhez, követelményeihez kell igazodniuk.

Projekttervünk lényege, hogy a negyedik és az ötödik évfolyamos tanulókat közös feladatokba bevonva elősegítsük a két korosztály együttműködését, a csoportokon belüli kooperáció fejlődését. A projekt megvalósítása igényli a tanítók és a szaktanárok összefogását is. Kiemelten figyelünk a differenciálásra is, az eltérő feldolgozási idő és módszerek mentén.

A projekt során lehetőség nyílik arra, hogy a negyedikes tanulók megismerkedjenek a felső tagozaton tanító tanárokkal, illetve a tanárok a leendő tanítványaikkal. Minderre játékos formában, újszerű tanulási formák segítségével, korszerű eszközök használatával kerülhet sor.

A projekt témája a református írónő, Szabó Magda: Tündér Lala című regényének komplex feldolgozása.

Kiss Bálint Református Általános Iskola, Tündér Lala-projekt
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el